Narodna banka Srbije
 
Istraživanja

Istraživanja

Razvojem svoje istraživačke funkcije, Narodna banka Srbije ostvaruje važan preduslov ispunjenja osnovnih ciljeva i zadataka iz svoje nadležnosti.

Pored intenziviranja istraživanja kroz radne papire i druge publikacije, nastaviće se aktivnosti na izgradnji Narodne banke Srbije kao lokalnog i regionalnog centra istraživačkih seminara i međunarodnih konferencija. S tim ciljem, Narodna banka Srbije će i dalje razvijati saradnju s centralnim bankama i međunarodnim akademskim i drugim institucijama putem zajedničkog rada na istraživačkim projektima, razmene studijskih boravaka istraživača, zajedničkog korišćenja istraživačkih resursa, kao i saradnje u organizaciji istraživačkih seminara.

Istraživački seminari

Narodna banka Srbije i Ekonomski fakultet u Beogradu od 2018. godine zajednički organizuju Beogradski istraživački seminar iz ekonomije i finansija, koji nasleđuje istraživačke seminare koje je Narodna banka Srbije održavala u prethodnom periodu...


Konferencije i istraživački kursevi

U okviru strategije razvoja istraživanja, Narodna banka Srbije organizuje međunarodne konferencije iz oblasti od posebnog interesa u istraživačkom smislu. Uz jačanje reputacije banke, cilj ovih konferencija je uključivanje nekih vodećih svetskih stručnjaka u tim oblastima, kao i mladih ljude iz Srbije koji predstavljaju značajan potencijal i onih koji su aktivni istraživači.