ћирилица | english info servis | rečnik | sadržaj | kontakti | pomoć 

Informacije o namenskim računima za uplatu pomoći ugroženima i otklanjanje posledica poplava

Narodna banka Srbije poziva banke da ne naplaćuju naknadu
na namenske račune za pomoć ugroženima

Narodna banka Srbije poziva sve banke da imajući u vidu tešku situaciju koja je pogodila čitavu zemlju, pokažu solidarnost i ne naplaćuju naknadu po osnovu uplata i prenosa sredstava na namenske dinarske i devizne račune otvorene radi pomoći ugroženima i otklanjanja posledica poplava, kao i da ne naplaćuju naknade za otvaranje i vođenje ovih namenskih računa. Narodna banka Srbije će objaviti spisak banaka koje su se odazvale ovom pozivu.

S tim u vezi, Narodna banka Srbije je na današnjoj hitnoj sednici Izvršnog odbora donela odluku da bankama ne naplaćuje naknadu za obračun utvrđenu Odlukom o jedinstvenoj tarifi po osnovu naloga za uplatu, odnosno prenos sredstava u dinarima i devizama na ove namenske račune.

Narodna banka Srbije poziva sve donatore da sredstva za pomoć ugroženima i otklanjanje posledica poplava prikupljaju na posebnim, namenskim dinarskim i deviznim računima kako bi, u skladu sa ovim pozivom, bili oslobođeni troškova prilikom uplata i prenosa sredstava. Narodna banka Srbije će na osnovu obaveštenja Ministarstva finansija i banaka, a radi sprečavanja zloupotreba, objaviti brojeve namenskih računa za uplatu pomoći ugroženima i otklanjanje posledica poplava.

 

 

23. 05. 2014.

Namenski računi za uplatu pomoći ugroženima u poplavama

23. 05. 2014.

Banke su dužne da primenjuju zvanični srednji kurs pri kupovini deviza s namenskih deviznih računa za otklanjanje posledica poplava

Izvršni odbor Narodne banke Srbije je na današnjoj sednici doneo Odluku o dopuni Odluke o uslovima i načinu rada deviznog tržišta, kojom je utvrđeno da su banke dužne da primenjuju zvanični srednji kurs pri kupovini deviza s posebnih namenskih računa otvorenih radi pomoći ugroženima i otklanjanja posledica vanrednih okolnosti – poplava u Republici Srbiji. [...
 

19. 05. 2014.

Otvoren PayPal račun za žrtve poplave

Od 18. maja 2014. moguća je uplata humanitarne pomoći žrtvama poplava u Srbiji putem PayPal servisa iz 193 zemlje i regiona.

Račun pripada diplomatskom predstavništvu Srbije u Briselu odakle se novac direktno prebacuje na račun Vlade Republike Srbije namenjen pomoći ugroženima od poplava.

Humanitarnu pomoć preko PayPal servisa moguće je uplatiti na adresi:

 

Saznajte više...
Odluka o dopuni Odluke o uslovima i načinu rada deviznog tržišta
Odluka o jedinstvenoj tarifi
Odluka - Narodna banka Srbije bankama ne naplaćuje naknadu za obračun utvrđenu Odlukom o jedinstvenoj tarifi

Pogledajte...
FLOODRELIEF.GOV.RS
Vlada Republike Srbije
Ministarstvo finansija Republike Srbije